Detailing Auto

Ce este detailing-ul auto?

Detailing-ul auto reprezinta o curatare extrem de minuţioasă, lustruire şi ceruire a unui automobil, atât în interiorul cât şi în afara, pentru a produce un nivel al  calităţii in detaliu. În afară de îmbunătăţirea aspectului, detailing-ul ajută pentru a păstra valoarea de revânzare a unei masini.
Detailing exterior – implică  curăţarea şi aducerea unei străluciri vopselei masinii, cromului, geamurilor, roţilor, şi anvelopelor. Cei din acest domeniu utilizează diferite produse pentru a face acest lucru, inclusiv detergenţi, Clay bar, ceară, paste abrazive, şi o varietate de aplicatoare şi lavete speciale.

Cele trei componente principale in cosmetizarea masinii la exterior: sunt de curăţare, lustruire, şi protejare.

 

Curăţarea se referă la îndepărtarea tuturor particulelor străine de suprafaţă de la suprafeţele exterioare prin utilizarea in spălare şi claying. Argila ajută pentru a curăţa  murdăria. contaminarea din interiorul lacului, care nu pot fi eliminate prin spalare. Contaminarea lacului poate veni de la emanatii industriale, particulele de aer, particulele de murdărie, gudron, şi excrementele de animale.

Corectarea se referă la utilizarea unei paste abraziva folosita cu mâna sau cu o maşină şi tampoane specifice lustruirii care elimina un strat fin din lac a unui vehicul pentru a elimina zgarieturile fine, si asa numitele panze de paianjan de pe o suprafata vopsita, produse din spalarea necorespunzatoare sau uscarea tehnica.

Protejarea presupune aplicarea unui material de protecţie (în formă lichidă sau de pastă), care împiedică materiile străine sa adere la suprafaţa  vehiculului, inclusiv apa, petele de musculite, gudron, şi murdărie. Ceara şi sigilantiii ofera această barieră împotriva elementelor.

Detailing interior
Presupune curatarea compartimentului pentru pasageri din masina. Aspirarea este un serviciu standard, şi detergenţii de curăţare cu abur, lichide, şi perii pot fi utilizate pentru curatarea tapiteriei auto. Unele suprafete neporoase ar putea fi, de asemenea, lustruite.
Detailing-ul auto nu include reparatii la caroserie, vopsire, mecanica sau reparaţii ale tapiţeriei.

Reconditionarea farurilor